Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Άγριο Καναρίνι.

Το άγριο καναρίνι, Canarius Serinus, ανήκει στην οικογένεια των σπίνων, και είναι ο κοινός πρόγονος όλων των σημερινών καναρινιών.
Είναι ενδημικά στα νησιά στις Αζόρες, της Μαδέρας και των Καναρίων Νήσων, αλλά υπάρχει επίσης ένας αναπαραγωγικός πληθυσμός στις Βερμούδες, ο οποίος πιθανόν να προέρχεται από τη Μαδέρα.
Στα Κανάρια Νησιά είναι ένα πολύ κοινά και παρατηρούνται ευρέως στα κεντρικά και δυτικά νησιά. Ο πληθυσμός στα Κανάρια Νησιά αποτελείται από 80 90 χιλιάδες ζευγάρια περίπου ή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το του Tucker & Heath 1994. Που παρατηρήθηκαν στην Τενερίφη και La Gomera.
Κύρια τους κατοικία είναι το αγροτικό περιβάλλον, τα άκρα του δάσους, τόσο στα πεύκα τη δάφνη και τη μυρτιά. Καταλαμβάνουν επίσης περιοχές χαμηλές, ψηλά βουνά, μέτρια φαράγγια, ακόμα και σε πόλεις Ν. ΝΑ, φθάνοντας κατά την αναπαραγωγή σε ελαιώνες σε πάρκα και λεωφόρους.
Αυτό είναι ένα μη αποδημητικό είδος και ζει σε αγέλη κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Εκτός της περιόδου αναπαραγωγής, που τείνει να αφήνει τις δασικές περιοχές.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου